Eindpresentatie Pilot KidsBlues op 7 juni 2018

Eindpresentatie KidsBlues op 7 juni in Grolloo

Na vier weken ‘bluesles’ presenteren de kinderen van openbare basisschool De Drift in Grolloo op donderdagmiddag 7 juni vanaf 17.00 uur hun eindproject.
Ouders, pers en genodigden zijn harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Het project ‘KidsBlues’ – een cursus blues voor kinderen van de basisschool – ging op 15 mei als pilot van start op basisschool OBS De Drift in Grolloo. Vier weken lang was de school omgedoopt tot ‘bluesschool’. Elke week werd er een dagdeel voor KidsBlues gereserveerd waarin uiteenlopende gastdocenten workshops gaven. Leerkrachten zelf werkten ook mee in het project. De kinderen maakten kennis met de achtergronden van de bluesmuziek en met het zingen en/of spelen ervan. Centraal in KidsBlues staat dat kinderen zelf gaan ervaren en doen.

De laatste week van ‘KidsBlues’ in Grolloo is gereserveerd voor de eindpresentatie op 7 juni. Gitarist Ruben Hoeke is te gast en geeft een demonstratie. Samen met onder meer Richard Vrieze en Reinout van der Veen laat hij de kinderen ervaren hoe een elektrische gitaar werkt. De kinderen presenteren vervolgens, met begeleiding van de gitaristen en onder leiding van projectleider Martijje Lubbers en de leerkrachten, de dingen die ze in de afgelopen weken geleerd hebben.  Zo laten ze bijvoorbeeld zien en horen welke ‘worksongs’ ze hebben gemaakt, wat ze kunnen spelen op hun zelfgemaakte instrumenten en welke liedjes ze geleerd dan wel gemaakt hebben.

De Stichting Blues in Grolloo (BIG), de groep mensen achter het C+B Museum Grolloo, nam het initiatief voor ‘KidsBlues’ en vroeg zangeres Martijje Lubbers als projectleider voor het inrichten van de cursus. Doel van het project is om de erfenis van Harry ‘Cuby’ Muskee door te geven aan jongere generaties en zo de blues levend te houden. Na deze pilot wordt het project geëvalueerd en verder doorontwikkeld. De bedoeling is om het project na dit schooljaar verder uit te rollen naar andere basisscholen. Voor zover bekend is ‘KidsBlues’ uniek voor het Nederlandse basisonderwijs.

www.kidsblues.nl

Terug naar overzicht