Over ons

De blues begint in Drenthe Het project KidsBlues brengt kinderen in aanraking met een unieke muzieksoort De Stichting Blues in Grolloo, de groep mensen achter het C+B Museum Grolloo, lanceert in 2018 ‘KidsBlues’ : een nieuw project dat in het teken staat van de blues voor kinderen. Het is een cursus voor basisschoolkinderen waarin ze kennismaken met de achtergronden van de bluesmuziek en het zingen en/of spelen ervan. Doel is om de erfenis van Harry ‘Cuby’ Muskee door te geven aan jongere generaties en zo de blues levend te houden. Centraal hierbij staat dat kinderen zelf met de muziek bezig gaan om het zo te ervaren en te doen en dat ze het kunnen toepassen in hun eigen belevingswereld. 

Aan bod komen allerlei kenmerken en voorbeelden van bluesmuziek die zoveel mogelijk in een doorlopende leerlijn worden aangeboden aan alle klassen van de basisschool. De stichting heeft zangeres Martijje benaderd voor de rol van projectleider. Een brainstormteam denkt mee over de inhoud van de cursus. Dit team bestaat uit initiator Albert Haar van de stichting BiG, Akke Feenstra van ICO Centrum voor Kunst en Cultuur, gitarist en docent Richard Vrieze (Brinklz Boogie Band) en schooldirecteur en bluesmuzikant Joop Hakze.

In mei 2018 heeft een eerste editie – een pilot – van het project plaatsgevonden op de basisschool in Grolloo, het ‘Mekka van de blues’ in Nederland.  In maart 2019 waren alle scholen van de gemeente Aa en Hunze aan de beurt, in 2019-2020 allerlei scholen uit de gemeente Assen. De bedoeling is om het project vanaf september 2019 verder uit te rollen naar de provincie Drenthe en het hele land. Want de blues begint in Drenthe. Voor vragen kunt u contact opnemen met Martijje    

 

Pilot Grolloo Kidsblues Aftermovie