Kidsblues pakt de draad weer op – september 2021

Nu de scholen na de covid-19 problematiek weer gaan beginnen, pakt ook het educatieve muziekproject KidsBlues de draad weer op. Via KidsBlues kan schooljeugd van groep één tot en met acht via speciale lessen kennismaken met muziek, specifiek de bluesmuziek. Leerkrachten van de scholen kunnen deze lessen zelf via een doelgericht pakket geven, maar scholen kunnen ook echte musici inschakelen via KidsBlues. Deze, vaak professionele muziekdocenten / muzikanten hebben veel ervaring in het geven van muziekonderwijs. Aan het eind van de cursus is het mogelijk een bijzondere afsluiting te organiseren met livemuziek gespeeld door echte musici. KidsBlues, dat onder de bezielende leiding staat van zangeres Martijje Lubbers, brengt kinderen op een bijzondere wijze in aanraking met een uniek muziekgenre, de bluesmuziek.

KidsBlues is in 2018 van de grond gekomen via initiatieven van de drijvende krachten achter het Cuby Museum in Grolloo. Het museum houdt de herinnering aan de Drentse blueszanger Harry “Cuby” Muskee en zijn band The Blizzards levend. In de achterliggende periode hebben diverse scholen het pakket al in hun lessen opgenomen, dit tot plezier en enthousiasme van de schooljeugd.
Via KidsBlues worden scholieren in twaalf lessen vertrouwd gemaakt met de emotie, taal en geschiedenis die bij de blues om de hoek komt kijken. Het mooie van de lessen is dat de jeugd zelf creatief bezig kan zijn door het zelf maken van muziekinstrumenten en deze te bespelen. Door zingen, schrijven en muziek maken beleeft de jeugd de blues heel direct in hun eigen wereld.
KidsBlues biedt de mogelijkheid gespecialiseerde docenten in te schakelen, zoals een gitaarbouwer, een mondharmonicaspeler, een drumleraar en een pianist.
Scholen, schoolbesturen, leerkrachten en anderen die meer over KidsBlues willen weten kunnen kijken op de site www.kidsblues.nl. Ook kan contact worden opgenomen met projectleider Martijje Lubbers, via info@kidsblues.nl

Terug naar overzicht